Combinatie Scandic / Spar Nord Elite Cup

Details

Niveau

(Semi-)Professionele teams

Leeftijdscategorieën

JO10 – JO17

Data

09-10-2020 – 12-10-2020

Accommodatie

Veldtofte Idrætspark

DEELNEMERS UIT VORIGE EDITIES

Het toernooi

Het was vreselijk nieuws toen in mei 2020 de Scandic Cup en Spar Nord Elite Cup werden afgelast vanwege de verspreiding van het corona virus. Maar niet getreurd, beide toernooien worden komende oktober gecombineerd en ingehaald!

Het is reeds het achtste maal dat Esbjerg FB gastheer mag zijn voor een dergelijk professioneel jeugdtoernooi waarbij de focus ligt op het aanbieden van aantrekkelijke wedstrijden met een hoge standaard van voetbal, gericht op het ontwikkelen van de meest talentvolle voetballers uit Scandinavië (en daarbuiten).

Het deelnemersveld bestaat bij dit toernooi dan ook enkel uit uitgenodigde (professionele) academies en betaald voetbalclubs, van het hoogste niveau binnen de desbetreffende leeftijdscategorie (Ere- en Eerste divisie). Het toernooi staat dan ook met recht bekend als grootste en, kwalitatief gezien, beste toernooi in Scandinavië.

Fluiten op het toernooi

Deze hoge standaarden zijn ook terug te vinden in de kwaliteit van de organisatie van het toernooi, blijkende uit;

Het toernooi bestaat uit teams binnen de (jongens) onder 10 tot en met onder 17 categorie. Alle wedstrijden bestaan uit twee helften met een speelduur van dertig minuten en staan onder leiding van één (enkele) arbiter(s):

* Je wordt gedurende het toernooi dus (mogelijk) zowel in de rol van scheidsrechter als assistent-scheidsrechter aangesteld.

Daarenboven word je gedurende het toernooi begeleid door diverse gekwalificeerde coaches die je voorzien van tips & tricks om je, naast een week vol gezelligheid, handvaten mee te kunnen geven voor je ontwikkeling als scheidsrechter, binnen een internationaal klimaat. Een hele (leer-)ervaring!

Elke official zal gemiddeld drie aanstellingen per dag ontvangen als (assistent-)scheidsrechter. De eerste wedstrijden worden op donderdag 8 oktober afgewerkt en het toernooi zal eindigen op zondagmorgen. Reizen zal, naar verwachting, plaatsvinden op dinsdag en maandag.

programma

Het programma voor dit toernooi ziet er, globaal gezien, als volgt uit *:

Heenreis richting Esbjerg

Aanvang poulewedstrijden (1)

Aanvang poulewedstrijden (2)

Poulewedstrijden (3)

Poulewedstrijden (4)

Finalewedstrijden

Afsluitende ceremonie

Terugreis richting Nederland

* Alle activiteiten die benoemd zijn in het schema, zijn de toernooi-gerelateerde activiteiten. Buiten deze activiteiten is er voldoende ruimte om de omgeving te verkennen en zelf dingen te ondernemen. Hierin is er sowieso iedere avond (uitgezonderd 08-10) een vrij programma, gezien er dan geen wedstrijden zijn.

Kosten