Nordic Invitational Cup

Details

Niveau

Professionele teams

Leeftijdscategorieën

JO12 – JO19

Data

28-07-2021 – 01-08-2021 (Afgelast)

Accommodatie

Veldtofte Idrætspark

DEELNEMERS UIT VORIGE EDITIES

Het toernooi

In de periode van eind juli en begin augustus 2021 zal Esbjerg fB, voor de derde keer op rij, gastheer zijn voor de (Nissan) Nordic Invitational Cup. Bij dit professionele jeugdtoernooi ligt de focus op het aanbieden van aantrekkelijke wedstrijden met een hoge standaard van voetbal.

Het deelnemersveld bestaat bij dit toernooi dan ook enkel uit uitgenodigde (professionele) academies en betaald voetbalclubs, van het hoogste niveau binnen de desbetreffende leeftijdscategorie (Ere- en Eerste divisie). Het toernooi staat dan ook met recht bekend als grootste en, kwalitatief gezien, beste toernooi in Scandinavië.

Fluiten op het toernooi

Deze hoge standaarden zijn ook terug te vinden in de kwaliteit van de organisatie van het toernooi, blijkende uit;

Het toernooi bestaat uit teams binnen de (jongens) onder 12 tot en met onder 19 categorie. Alle wedstrijden bestaan uit twee helften met een speelduur van dertig minuten en staan onder leiding van één (enkele) arbiter(s):

* Je zal gedurende het gehele toernooi zowel als scheidsrechter als assistent-scheidsrechter worden ingezet.

Daarenboven word je gedurende het toernooi begeleid door diverse gekwalificeerde coaches die je voorzien van tips & tricks om je, naast een week vol gezelligheid, handvaten mee te kunnen geven voor je ontwikkeling als scheidsrechter, binnen een internationaal klimaat. Een hele (leer-)ervaring!

Elke official zal gemiddeld drie aanstellingen per dag ontvangen als (assistent-)scheidsrechter. De eerste wedstrijden worden op woensdagavond 28 juli 2021 afgewerkt en het toernooi zal eindigen op zondagmorgen. Reizen zal, naar verwachting, plaatsvinden op dinsdag en maandag.

programma

Het programma voor dit toernooi ziet er, globaal gezien, als volgt uit *:

Heenreis richting Esbjerg

Activiteit met de scheidsrechters

Aanvang poulewedstrijden (1)

Poulewedstrijden (2)

Poulewedstrijden (3)

Poulewedstrijden (4)

Finalewedstrijden

Afsluitende ceremonie

Terugreis richting Nederland

* Alle activiteiten die benoemd zijn in het schema, zijn de toernooi-gerelateerde activiteiten. Buiten deze activiteiten is er voldoende ruimte om de omgeving te verkennen en zelf dingen te ondernemen. Hierin is er sowieso iedere avond een vrij programma, gezien er dan (uitgezonderd 28-07) geen wedstrijden zijn.

Kosten