Details

Niveau

Semi-professionele teams

Leeftijdscategorieën

JO9 – JO10 & MO9 – MO19

Data

07-07-2021 – 18-07-2021 (Afgelast)

Accommodatie

Campus

Het toernooi

Onder de rook van Minneapolis, Minnesota (USA), wordt al enkele jaren de USA Cup afgewerkt. Allereerst staat dit toernooi bekend om haar indrukwekkende speellocatie, het National Sports Center in Blaine. Dit sports center is één van de grootste sportcomplexen ter wereld, met een totaal van meer dan 60 hoogwaardige (kunst-)grasvelden. Daarnaast staat het toernooi bekend over de hoge kwaliteit en ruime diversiteit van voetbal. Jaarlijks doen er enkele honderden (semi-)professionele teams uit meer dan 30 verschillende continenten mee aan het toernooi.

Het toernooi is voor dames en heren binnen de leeftijdscategorie tussen onder 9 en onder 19. De USA Cup biedt je de kans om onderdeel te zijn van één van de grootste arbitrage korpsen in de toernooiwereld, namelijk een korps van meer dan 400 scheidsrechters vanuit enkele tientallen verschillende landen. Je zal tijdens het toernooi worden ingezet als (assistent-)scheidsrechter binnen een neutraal arbitraal trio, afgewisseld met landgenoten en arbiters vanuit de hele wereld.

Tot slot is er gedurende het toernooi meer dan voldoende ruimte om de prachtige staat Minnesota te verkennen. Naast de stad Minneapolis, biedt de staat namelijk enkele mooie bezienswaardigheden als het Minnehaha Park, de Gooseberry Falls en de Boundary Waters.

Fluiten op het toernooi

Zoals eerder benoemt staat het toernooi bekend om haar hoge kwaliteit van organiseren, wat onder andere blijkt uit het volgende;

Alle wedstrijden worden geleid door een (vast) arbitraal trio. Hierin zal je afwisselend een rol van scheidsrechter en assistent-scheidsrechter vertolken. Iedere wedstrijd heeft een duur van twee keer twintig of dertig minuten.

Elke official zal een minimum van drie scheidsrechters aanstellingen per dag ontvangen. De toernooiweek bestaat uit twee losse toernooien (weekend en week). De dagen tussen de toernooien zijn “vrije tijd” om naast een druk programma als arbiter ook te kunnen genieten van al het moois wat Amerika te bieden heeft!

programma

Het programma voor dit toernooi ziet er, globaal gezien, als volgt uit *:

Heenreis richting Minneapolis

Aanvang poulewedstrijden

Afronding poulewedstrijden

Aanvang knock-out fase

Finalewedstrijden

Vrije tijd

Activiteit met de scheidsrechters

Aanvang poulewedstrijden

Poulewedstrijden

Afronding poulewedstrijden

Start knock-out fase

Afronding knock-out fase

Finalewedstrijden

Terugreis richting Nederland

* Alle activiteiten die benoemd zijn in het schema, zijn de toernooi-gerelateerde activiteiten. Buiten deze activiteiten is er voldoende ruimte om de omgeving te verkennen en zelf dingen te ondernemen. Hierin is er sowieso iedere avond een vrij programma, gezien er dan geen wedstrijden zijn.

Vrije Dagen

Kosten