Details

Niveau

Tweede- en derde-divisie teams en (semi-)professionele teams

Leeftijdscategorieën

JO11 – JO17

Data

15-04-2022 – 18-04-2022

Accommodatie

Veldtofte Idrætspark

DEELNEMERS UIT VORIGE EDITIES

Het toernooi

In het Paasweekend van 2022 zal Esbjerg fB, voor de derde keer op rij, gastheer zijn voor de Scandic Olympic Cup. Bij dit (semi-)professionele jeugdtoernooi ligt de focus op het aanbieden van aantrekkelijke wedstrijden met een hoge standaard van voetbal, gericht op het ontwikkelen van  potentieel talentvolle jeugdvoetballers uit Scandinavië (en daarbuiten).

Het deelnemersveld bestaat bij dit toernooi uit (professionele) academies, hoogwaardige amateurverenigingen (tweede en derde divisie) en enkele betaald voetbalclubs (Ere- en Eerste divisie). Kortom: een mix van kwalitatief goede teams binnen het jeugdvoetbal, gericht op een aantrekkelijk, gelijkwaardig en bovenal sportief voetbalgevecht – ter ontwikkeling van Scandinavische (jonge) voetbaltalenten!

Fluiten op het toernooi

Deze hoge standaarden zijn ook terug te vinden in de kwaliteit van de organisatie van het toernooi, blijkende uit;

Het toernooi bestaat uit teams binnen de (jongens) onder 11 tot en met onder 17 categorie. Alle wedstrijden bestaan uit twee helften met een speelduur van dertig minuten en staan onder leiding van één (enkele) arbiter(s):

Daarenboven word je gedurende het toernooi begeleid door diverse gekwalificeerde coaches die je voorzien van tips & tricks om je, naast een week vol gezelligheid, handvaten mee te kunnen geven voor je ontwikkeling als scheidsrechter, binnen een internationaal klimaat. Een hele (leer-)ervaring!

Elke official zal gemiddeld drie aanstellingen per dag ontvangen als (assistent-)scheidsrechter. De eerste wedstrijden worden op vrijdag 15 april 2022 afgewerkt en het toernooi zal eindigen op zondagmorgen. Reizen zal, naar verwachting, plaatsvinden op donderdag en maandag.

programma

Het programma voor dit toernooi ziet er, globaal gezien, als volgt uit *:

Heenreis richting Esbjerg

Aanvang poulewedstrijden (1)

Poulewedstrijden (2)

Poulewedstrijden (3)

Start knock-out fase

Finalewedstrijden

Afsluitende ceremonie

Terugreis richting Nederland

* Alle activiteiten die benoemd zijn in het schema, zijn de toernooi-gerelateerde activiteiten. Buiten deze activiteiten is er voldoende ruimte om de omgeving te verkennen en zelf dingen te ondernemen. Hierin is er sowieso iedere avond (uitgezonderd eerste wedstrijddag) een vrij programma, gezien er dan geen wedstrijden zijn.

Vrije dagen

Kosten